Camilla Ekelöf

Camilla Ekelöf är utbildad vid Danshögskolan, nuvarande Dans- och cirkushögskolan-DOCH, i Stockholm, samt i New York, där hon arbetade som dansare under flera år. Under sju år var hon konstnärlig ledare och koreograf för Regionteater Väst i Borås. Hon driver sin konstnärliga praktik i projektform sedan 25 år tillbaka.

Camillas verk har spelats på teatrar i Sverige, Norge, Ryssland, Tyskland, England, Kenya och Tanzania. Hon koreograferar även för musikteater, teater och opera och har arbetat på institutioner som Stockholms Stadsteater, GöteborgsOperan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Teater Halland, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater i Finland.

Hon har samarbetat med den Östa Afrikanska dansscenen under 19 år. 2010 startade hon danskompaniet DDI-Dar es Salaam Dance International i Tanzania.

Vidare har Camilla varit kursledare för College Året på DOCH, repetitör/koreograf assistent på Skånes Dansteater, undervisat och koreograferat för Balettakademien i Stockholm och i Göteborg samt på Iwanson i München. Hon är anlitad som gästlärare, coach och mentor i koreografi i Sverige och utomlands.

Hon är konstnärlig rådgivare för Balettakademien i Göteborg.

Camilla Ekelöf har studerat en master i fysisk gestaltning/Contemporary Performative Art på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är ordförande i arbetsgruppen för dans på Konstnärsnämnden.